От днес се появи този проблем,оборотите на празен ход да много ниски и колата гасне от време на време,грешки при диагностика няма никакви,всякакви насоки ще са ми от полза.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Гаснене и много ниски обороти 3.0 V6
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Trenkata Покажи съобщениеПроверих гофрирания маркуч и е здрав,някой някакви идеи и къде е стъпковото моторче?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Да, вътре има моторче, което върти клапата и 2 потенциометъра, които отчитат положението и. Единият отчита по-голямата част от хода и и се явява TPS а другият служи за обратна връзка при подържането на празния ход.
Описаният проблем може да се дължи на лошото действие на втория потенциометър, вероятно заради износена съпротивителна писта. Почисти я с обезмаслител и по възможност юстирай плъзгащите пера да вървят по неизносен участък от пистата.
След тази манипулация е добре и да се направи адаптация на дросела, но не виждам подобна възможност в интерфейса на MES.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
За адаптацията има много говорено, примерно:
1 - откачане на акумулатора за десетина минути
2 - подаване на контакт и чакане повече от 30 сек.
3 - изключване от контакт и чакане повече от 30 сек.
4 - подаване на контакт и чакане на повече от 30 сек.
5 - палене без да се пипа педала на газта и чакане да загрее до отваряне на термостата.
6 - каране в продължение на десетина км. без рязко подаване на газ.
Горното лично аз не съм го тествал, дали работи.
Иначе стъпките от 3 до края са идентични с тези, описани при иницииране на процедурата по ресет на адаптацията през MES (където е възможно).
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment